• Binnenkort weer beschikbaar
Fibaro Rookmelder FGSD-002
search
  • Fibaro Rookmelder FGSD-002
  • Fibaro Rookmelder FGSD-002

Fibaro Rookmelder FGSD-002

€ 64,95
Inclusief belasting

De rookmelder heeft een fraai design en vormgeving, is klein van afmeting en technisch geavanceerd.

Aantal
Binnenkort weer beschikbaar

 

Veilige betaling

 

Betrouwbare verzending met PostNL

 

14 dagen bedenktijd

Deze geavanceerde rookmelder heeft instelbare gevoeligheid, diagnose van  Z-wave signaal sterkte, registratie van meet gegevens, temperatuur signalering en bewaking van de  integriteit melder werkt op een batterij. Het apparaat is koppelbaar met een alarmsysteem op basis van Z-wave of door gebruik te maken van een bekabeld  contact.

Alarm melding
Detectie van rook produceert een luid alarm signaal en genereert een Zwave melding hetzij door een associatie of naar de Z-wave netwerk controller. Tevens wordt er een potentiaal vrij contact actief gemaakt. 

Temperatuur Sensor
De rookmelder is voorzien van een temperatuur sensor die een melding (Z-wave en sirene) geeft bij een snelle verandering in temperatuur of als de temperatuur boven een bepaalde waarde komt. Deze temperatuur waarden zijn instelbaar echter de actuele temperatuur kan niet door de netwerk controller worden uitgelezen. 

Integriteit
De rookmelder geeft een signaal indien de rookmelder wordt geopend of de bekabelde voeding wordt onderbroken. Iedere vijf seconden wordt de interne integriteit van de rookmelder gecontroleerd. Indien de batterij leeg raakt wordt hiervan een melding gemaakt. Intern worden de historische gegevens van de rookmelder in een “zwarte doos”  opgeslagen. De firmware van de rookmelder is op te waarderen zodat nieuwe functies en reparaties van bugs  in de toekomst mogelijk is. 

Visuele indicatie led
Een RGB LED geeft het functioneren van de melder aan en wordt ook gebruikt om de kwaliteit van het Z-wave signaal aan te geven. 

Bedraad of draadloos
De rookmelder kan zowel draadloos via Z-wave opereren als gekoppeld worden met een draad verbinding aan een generiek alarmsysteem. Er is een gescheiden contact voor rook alarm en tamper/fysieke verandering alarm. 

Voeding
Voeding op basis van een batterij type CR123A – levensduur van minimaal 2 jaar bij standaard instelling. 

Behuizing
Diameter van 65 mm en een hoogte van 28mm, voorzien van een gepolijst metalen rooster wat een ongehinderde luchtdoorstroming voor snelle detectie toelaat. 

Ondersteuning
De Fibaro netwerk controllers ondersteunen de rookmelder volledig en eenvoudig zijn de vele apparaat parameters in te stellen. De gevoeligheid van de melder is met drie niveaus instelbaar. Voor een niet Fibaro netwerk controller kan de ondersteuning beperkt zijn. 

Toepassingen:

  • Indien alarm schakelen van de verlichting in de vluchtroute

  • Aanvullend alarm inschakelen (o.a externe sirene)

  • Verzenden van alarmberichten (Email of push bericht)

  • Openen van ramen / ontgrendelen van gesloten deuren

  • Openen van rolluiken als extra vluchtroute

  • Uitschakelen van  apparatuur

  • Inschakelen van ventilatie installatie

Deze rookmelder werkt in combinatie met de Eneco Toon slimme rookmelder software.
FGSD-002

Specifieke referenties

ean13
5902020528265
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.